logo

Te poți îmbolnăvi la birou din cauza lipsei curățeniei?

Zilnic, birourile sunt populate de angajați și de clienții care apelează la serviciile firmei, astfel că ordinea și curățenia reprezintă un lucru primordial.

Astfel că biroul devine pentru mulți angajați, o a doua casă. Din acest motiv, curățenia joacă un rol primordial, astfel încât biroul să nu devină o sursă de boală pentru angajați.

Fara a beneficia de o curatenie zilnica, biroul devine un adevărat pericol pentru sănătate. Aerul pe care îl respirăm în birou este plin de poluanţi şi de microorganisme care ne pun în pericol sănătatea.

Poluanţii care încarcă aerul din birou sunt mulţi şi suficient de puternici pentru a declanşa reacţii alergice, rinite şi conjunctivite sau astm.

Aerul este plin de substanţe toxice din fumul de ţigară ori din materialele de construcţie, din mobile, covoare, detergenţi şi tablouri, gaze emise de aparatura electronică (radon, monoxid de carbon etc.), părul animalelor de companie, mucegaiuri şi acarieni (gângănii microscopice, care hălăduiesc bine mersi în fiecare colţişor, şifonier, fotoliu ori saltea).

Poți însă să ai parte de un aer curat să sănătos recurgând la câteva lucruri simple și zilnice.

Indiferent de anotimp, aeriseşte toată casa cel puţin 10 minute dimineaţa şi alte 10 seara, înainte de a pleca acasă Aerul din interior se va împrospăta, iar concentraţia de poluanţi din încăperi se va reduce considerabil.

Un aparat modern de aer condiționat care reţine particulele nocive sau distruge, cu ajutorul razelor ultraviolete, bioaerosolii, este necesar în ziua de azi în fiecare cămin.

Și nu uita să schimbi periodic filtrele la aparatul de aer condiționat. Praful, fumul de țigară, polenul din aer, poate fi îndepărtat și cu ajutorul unui purificator de aer cu ozon.

Un birou cu umiditate crescută în aer, este sursă sigură de infecţii ORL şi alergii, fiindcă apa este mediul ideal pentru dezvoltarea germenilor şi a mucegaiurilor.

Pentru ca umezeala şi mucegaiul să nu mai recidiveze şi să ai pereţi, podele şi tavanuri uscate, profită de vremea caldă şi ţine ferestrele deschise cât mai mult.

Aeriseşte din nou după ce ai spălat rufe şi nu le usca în casă. Găteşte în vase acoperite cu capac, pune în funcţiune hota și dedschide ferestrele.

Șterge praful din birou

Șterge la două zile, praful de pe mobilier, uşi şi ferestre folosind o lavetă umedă, întrucât cea uscată nu face decât să împrăștie și mai mult praful în birou.

Plante care purifică aerul

Plantele de apartament au proprietăţi antipoluante și se pretează și în birouri, nu doar în locuințe. Acestea absorb, odată cu aerul, şi microorganismele, pe care rădăcinile le convertesc în produse organice cu care planta se hrăneşte. Aerul purificat este apoi eliminat, în principal sub formă de oxigen, în timp ce compuşii nocivi sunt în mare parte asimilaţi.

În acelaşi timp, plantele “transpiră”, producând vapori de apă ce echilibrează umiditatea aerului din birou. S-a calculat chiar şi suprafaţa pe care acţionează benefic o singură plantă: 10 metri pătraţi. Cele mai performante plante la acest capitol sunt aloe vera şi filodendronul, care absorb 80- 90% din cantitatea de formaldehidă.

Ca să scapi de grija curățeniei în birouri și să ai astfel și grijă de sănătatea propriilor angajați, este recomandat să apelezi la firme de curatenie care săptămânal să vină la sediul companiei și să facă curățenie generală.

©2015 curatenie-birouri-bucuresti.ro. Toate drepturile rezervate.